Járványhelyzet: Tájékoztatás a Látogatási és intézményelhagyási eljárásrend változásáról

Jelenlegi hirdetményünk 2023 október 26. napjától érvényes.
Bővebb információ
2100 Gödöllő, Dózsa György út 65.
(28) 410 364

Elhelyezés körülményei


Intézményünk Gödöllői székhelyén és telephelyein összesen 428 férőhelyen biztosít teljes körű ellátást, különböző elhelyezési körülmények között.
Az ellátott beköltözéskor magával hozhatja a napi élethez nélkülözhetetlen használati tárgyait, (óra, borotva), szórakoztató elektronikai tárgyait, (rádió, magnó), valamint alsó és felsőruházatát, lábbelijét, számára fontos emléktárgyait (fénykép, váza,). A nagyobb méretű használati tárgyak elhelyezésére (bútor) nincs lehetőség.

Gödöllő Székhely – Régi épület szárny:


A régi szárny kétszintes, lifttel, az első emeleten erkéllyel ellátott. A lakószobák 2-3-4 személy befogadására alkalmasak. A bútorozott szobákat lakóink saját emléktárgyaikkal tehetik otthonosabbá. Emeletenként külön férfi, női fürdő- és mellékhelyiséget biztosítunk.
Lakóink társas kapcsolatainak fenntartására, látogatóik fogadására, szabadidejük kulturált eltöltésére a színes televízióval felszerelt második emeleti társalgó, valamint a földszinti kis szalon áll rendelkezésre. A földszinten tágas, világos ebédlő található, amely kulturális rendezvények színtere is. Az ebédlő közvetlen közelében üzemel az intézmény büféje. Régi épület lakószoba Régi épület társalgó Régi épület Büfé
Demens osztály

Gödöllői Székhely – Új, akadálymentes épület szárny


Új szárny - Folyosó Az 1996-ban átadott 100 férőhelyes új szárny tervezésénél és kivitelezésénél kiemelt szempont volt az akadálymentesség.

Az épület földszintes, központi folyosójának jobb oldalán találhatók a kiszolgáló helyiségek, a káddal ellátott közös fürdőszobák, a könyvtár, foglalkoztató helységek, az ebédlő, a teakonyhák és a tornaterem.
Új szárny - Kert kapcsolat A központi folyosó bal oldalán találhatók a nővérhívóval is felszerelt lakószobák, amelyek bájos kis pihenő udvarokra nyílnak.
Új szárny - Kétágyas Lakószoba Az 50 két ágyas lakószobából 10 házaspári, amelyben külön fürdőszoba és főzőhelyiség van. 10 lakószoba önálló fürdőszobával rendelkezik, a további 30 lakószobánál 2 kétágyas szobához tartozik egy közös zuhanyzó és toalett. Az épületszárny vendégszobával is rendelkezik, melyet a távolról érkezett hozzátartozók, barátok térítés ellenében vehetnek igénybe előzetes egyeztetés után.

Ozory Ház telephelyAz Ozory Ház telephely két nagy gondozási részlegben ( Felső Ház – 50 férőhely + Demenciával Élők Részlege – 100 férőhely) biztosít 150 ellátott számára teljeskörű ellátást.

Felső Ház:
Az egy ágyas elhelyezést biztosító „Felső Ház” 2007-ben átadott korszerű, komfortos egy ágyas lakószobái 40 személyrészére biztosítják egyszerre a személyes életteret és a gondozás biztonságát, továbbá 5 házaspári szobával is rendelkezik. Nem meglepő tehát, hogy a férőhelyek arányához viszonyítva itt a legmagasabb a várakozók száma és a várakozási idő.
 • Két egyágyas lakószobához tartozik egy fürdőszoba és egy garzon konyha, melyet mind két ellátott használ.

 • A jogszabályi előírásoknak megfelelően kerültek kialakításra a közösségi terek. A tágas ebédlő, társalgó, foglalkoztató helyiség.
 • Demenciával Élők Részlege:
  Ozory Ház Az elmúlt évek során nagymértékben emelkedett demenciával élő ellátottjaink száma. Ez a betegség a rövid és hosszú távú memória , ebből eredően az idő és térbeli orientáció fokozatos elvesztésével jár és a demencia különböző fokozataiban ( enyhe, középsúlyos, súlyos) változó, de jelentős szorongást élnek át az érintettek. Valószínű, hogy ez a szorongás az alapja az általában jelentkező fokozott mozgás kényszernek és agitáltságnak. Az épített környezet e speciális igényekhez való igazítását kiemelt szemponként kezeltük a Fenntartó Fővárosi Önkormányzat önálló beruházása keretében 2017 őszén átadott Demenciával Élők Részlegének kialakításakor. Az új részleg kialakítása lehetővé teszi, hogy tagoltabb ellátási struktúrát hozzunk létre, nagyobb mozgás lehetőséggel és közösségi terekkel. Igen jelentős előrelépést jelent a földszinti elhelyezés és a „védett” kert adta lehetőségek megjelenése. UdvarTovábbi előnyt jelent a vizesblokkok arányának növekedése, a személyes terek minőségének javulása ( világos, szellősebb, kevésbé zsúfolt elhelyezés, az individualitás megerősítése). A közös étkező-társalgó megfelelő teret biztosíthat a csoportfoglalkozásokhoz. Ozory Ház Meggyőződésünk, hogy a „védett szabadság” flexibilis keretei között kevesebb a feszültség, nyugtalanság és jobban megteremthető egy tartalmasabb lét. Az ellátást 2 és 4 ágyas szobákban biztosítjuk. Ozory Ház


  Budapest Csokonai Utcai Telephely  A Csokonai utcai telephely Újpest központjában található, de kívül esik a nagy forgalmú utcáktól. Többszintes, liftes, az idősek ellátására speciálisan átalakított épület.

  Közelben üzletek, piac, művelődési intézmények, templom található.
  Az engedélyezett férőhelyek száma 56 fő: 53 nő és 3 férfi lakó él az otthonban.

  Emeletenként káddal felszerelt fürdőszoba található. A társalgóban televízió, interaktív tábla, videó és könyvtár segíti a szabadidő kellemes eltöltését. Lakóink jó idő esetén a belső kertben, illetve a télikertben levegőzhetnek, pihenhetnek. Emeletenként teakonyha található.

  A 3-4 ágyas szobákhoz zuhany, WC és gardrób tartozik. Minden szobában van televízió, hűtőszekrény. Csokonai utcai telephely 1 Csokonai utcai telephely 2 Csokonai utcai telephely 3


  Budapest Béla Utcai Telephely  A Béla utcai telephely Újpest kertvárosi részén, egy csendes utcában található. Az épület liftes, kétemeletes, családi ház jellegű.

  Az 1-2-3 ágyas szobákban hideg-melegvizes mosdó található. A szobák televízióval, hűtőszekrénnyel felszereltek.

  Minden szinten két zuhanyzó, egy kád és két WC található. Emeletenként társalgó (kis konyha résszel) és terasz szolgálja lakóink kényelmét. A szépen gondozott kert kellemes pihenést biztosít az ott élők számára.

  Az engedélyezett férőhelyek száma 30 fő. 13 férfi és 17 nő elhelyezésére van lehetőség. Házaspárok elhelyezésére van lehetőség. Béla utcai telephely 1 Béla utcai telephely 2 Béla utcai telephely 3